Ellex Raidla meeskond koos Linklatersiga nõustab investoreid osaluse omandamisel ettevõttes Sportradar AG

Ellex Raidla ja Linklaters nõustavad investorite konsortsiumit, millesse kuuluvad Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) ja USA erakapitali fond TCV, märkimisväärse suurusega osaluse omandamisel ettevõttes Sportradar AG.
 
CPPIB, oma tütarettevõtte CPP Investment Board Europe S.à r.l. kaudu ja TCV omandavad koos osaluse Sportradaris. Osalus omandatakse erakapitalifondilt EQT ja teatud väikeosanikelt ning tehinguga hinnatakse ettevõtte väärtuseks 2,1 miljardit eurot. Carsten Koerl – asutaja, enamusosanik ja tegevjuht säilitab ka pärast tehingut oma kogu osaluse Sportradaris. Samuti reinvesteerib EQT Sportradarisse osa müügist saadud tulust.
 
Sportradar on globaalne juhtiv spordiandmeid koguv ettevõte peakorteriga St. Gallen’is Šveitsis. Ettevõte kogub andmeid uudistekanalitele, tarbijaplatvormidele ja spordikihlvedude korraldajatele. Sportradar on NBA, NFL’i, NHL’i, NASCAR’i, FIFA ja UEFA ametlik partner. Loe rohkem ettevõttest SIIT.
 
Canada Pension Plan Investment Board on investeeringute juhtimise organisatsioon peakontoriga Torontos, Kanadas, mis juhib ja investeerib vahendeid 20 miljoni Kanada pensionikoguja nimel (Canada Pension Plan, CPP).
 
1995. a asutatud TCV teeb investeeringuid nii börsil noteeritud kui noteerimata kasvufaasis tehnoloogiasektori ettevõtetesse. Ettevõte on investeerinud rohkem kui 10 miljardit USA dollarit juhtivatesse tehnoloogiaettevõtetesse ning aidanud kaasa rohkem kui 115-le IPO-le ja strateegilisele omandamisele. TCV on praeguseks Euroopas investeerinud üle 1 miljardi USA dollari.
 
Ellex Raidla poolt nõustavad investoreid partner Risto Vahimets, vandeadvokaat Karl-Erich Trisberg ja jurist Anna Trine Raudsepp.